Home » Novosti » 100-ti PC-21 Pilatus napustio fabriku

100-ti PC-21 Pilatus napustio fabriku

Pilatus fabrika može da bude ponosna! Nedavno je jedan PC-21 sa serijskim brojem 100 sišao sa fabričke trake. Ovaj konkretni komad će biti upućen u Kraljevske Saudijske vazdušne snage kao deo trening flote. Koincidencija je htela da ovaj avion bude ujedno i 1000-ti turbopropo trenažni avion koji je proizvela fabrika Pilatus.
PC-21-Royal-Saudi-Air-Force-420x204Pilatus trenažni avion se koristi od strane 30 operatora širom sveta. Na njemu se treniraju piloti budućnosti. Pažljivo dizajniran da bude optimalna trening platforma, Pilatus uživa reputaciju svetskog lidera u ovom segmentu.
Ovaj poslednji Pilatus model, pruža fantastične performanse, cockpit opremu, fleksibilnost i lakoću održavanja za turboprop letelice. Ovaj model prati i izvanredan sistem obuke na zemlji, flight simulator poslednje generacije, ground trening koji je baziran na kompjuterskom softverskom paketu kao i kompletna softverska dokumentacija. Ovaj paket obuke je trenutno najnapredniji u svetu, sa najvećom integracijom elemenata obuke na tržištu danas. Kvalitet i efikasnost ovakve vrste treninga je na najvišem nivou. Takođe omogućava i vrlo nisku cenu obuke pilota u odnosu na druge ponude na tržištu.
Trenutno u svetu ovaj trening sistem koriste vazduhoplovne snage tri države: Švajcarska sa 8 aviona, Singapur sa 19 aviona kao i Ujedninjeni Arapski Emirati sa 25 aviona. Saudijska Arabija i Katar su takođe izabrali PC-21 kao trening vazduhoplov i poručili 55 (SA) i 24 (QA) aviona.
Airman
« »

Comments are closed.