Home » Novosti » Cobalt Valkyre

Cobalt Valkyre

Da se ne lažemo!

Ovo je najlepši avion generalne avijacije koji sam video u poslednjih 10 godina! Icon A-5 ima takodje svoju lepotu i fenomenalnu praktičnost ali ovo je po lepoti vodeće!

Predstavljam Vam: COBALT VALKYRIE

cobalt

Ovaj kanard je nešto najbliže borbenom avionu što pilot GA koji ima ovlašćenje za piston motore, može da leti. 220 čvorova! 1500 nautičkih milja dometa. Motor od 350 konja na ovom avionu troši 15 galona na sat što nije malo ali s obzirom na brzinu, računajte da ćete na destinaciju stići za dvostruko kraće vreme pa je time potrošnja goriva u rangu sa klasičnim Pajperom ili Cesnom. Sa dodatnim uzbuđenjem! 🙂 Ukoliko hoćete baš da “letite”, ovaj avion može da postigne i 240 čvorova ali potrošnja skače na 22 galona.

1520409506286956947

Ovaj avion pršti od najnaprednije tehnologije. Opremljen je balističkim padobranom, glass kokpitom, docking stanicom za iPad, sidestick kontrolnom palicom, ogromnom staklenom površinom kao na F-16, sistemom za odleđivanje, kiseonička oprema bez presurizacije, mestom za pet osoba i njihov prtljag!

range

Motor je povučen daleko unazad što daje osećaj mlaznog aviona, tiši je i uzrokuje manje vibracija. Kanard krilca će uzgubiti uzgon mnogo pre krila pa time avion oprašta neke opasnije greške pilota. Cena? Oko 700.000,00 USD

NEEEEEEEEEEE!!!

 

Airman

« »

One Comment to “Cobalt Valkyre”

  • Stvarno ludački izgleda!