Home » Novosti » Update: Drama u kokpitu? GermanWings

Update: Drama u kokpitu? GermanWings

nesvestPrema najnovijim informacijama koje su procurele u javnost, velika verovatnoća je da jedan od pilota nije bio u kabini poslednjih par minuta leta.

Prema audio snimku cockpit voice recorder-a, jedan od pilota je napustio kabinu par minuta pre nesreće a zatim se čuju zvuci slični zvuku pokušaja provaljivanja vrata. Pilot koji je ostao u kabini, ne daje nikakve znake i ne odgovara na pozive, lupanja i pokušaje provaljivanja vrata.

Na samom početku snimka, čuje se kako piloti opušteno razgovaraju sve dok jedan od njih ne izađe iz kokpita.

UPDATE 26/03/2015 13:01 Francuski istražitelji udesa su na press konferenciji izjavili da je kopilot Andreas Lubitz, namerno izazvao akciju koja je dovela do pada aviona. Prema informacijama iz crnih kutija, Lubitz je podesio komandu koja je dovela do ubrzanog snižavanja visine aviona dok je kapetan vazduhoplova bio izvan kabine. To je bila namerna, voljna akcija. Prema detaljima audio snimka, Lubitz je normalno disao do trenutka udara u zemlju. Andreas Lubitz je 28-mo godišnji pilot, nemački državljanin. Smatra se da je ovo privatan čin, nevezan sa terorizmom, ujedno ni pilot Lubitz nije poznat kao ličnost koja ima bilo kakve veze sa terorizmom. Lufthanza će održati press konferenciju u 14:30.

UPDATE 26/03/2015 14:27 Nemački ministar transporta, na konferenciji za štampu, iznosi da je šokiran otkrićima komisije za istraživanje udesa. Smatra da je teorija o činu Lubitza, moguća.

Predstavnik Lufthansa /Germanwings je ponovio detalje koje je kompanija saznala od istražitelja – da je kopilot sprečio kapetana da uđe u kokpit. “Ovo saznanje nas je ostavilo bez reči”.

Thomas Winkelmann, generalni direktor Greenwings  je izjavio da u obuci Lubitza “nije bilo nikakvih neobičnih događaja”. “Ovo je najužasniji događaj u istoriji kompanije”.

 

« »

Comments are closed.