Home » Autorski tekstovi » ISIS Kondom bombe

ISIS Kondom bombe

ISIS modernizuje tajno japansko oružje iz Drugog sv. rata!

U Drugom svetskom ratu, Japan je istraživao vazdušne struje i pokušavao da zauzda prirodne sile za svoje potrebe. Uočivši potencijale JET stream-a, mlazne struje na velikim visinama, Japan je proizveo i puštao bombe tihe ubice koje su letele preko okeana, tiho se spuštale na američku teritoriju i tamo čekale kao bombe iznenadjenja. Takodje u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao jedno od relativno efektnih kontra mera protiv vazdušnih napada, korišćeni su baražni baloni. Koristili su ih Italija, Francuska, Nemačka i Britanija. U Prvom svetskom ratu, London je bio okružen krugom od preko 50 milja oko grada. Uhvaćeni oboreni Nemački piloti su bili izrazito zabrinuti zbog ovih balona.

67790.ngsversion.1422283922764.adapt.676.1

Baražni baloni su bili čisto mehanička odbrana bez eksploziva. Japanski baloni su bili pokretne aktivne eksplozivne naprave.

ISIS je iskoristio obe ove tehnike i napravio svoje tajno oružje!

Kondom bombe!

Došli su na ideju kako da se bore protiv Ruskih aviona. Povezuju nekoliko kondoma punjenih helijumom, prikače malo eksplozivno punjenje za koje se ne zna kako se aktivira ali verovatno na fizički udar. Takve bombe u velikim količinama puštaju u vazduh.
S obzirom da je potrebno 1 litar helijuma da podigne 1 gram korisnog tereta a običan vašarski balon ima zapreminu od oko 14 litara, izvršićemo računicu: Tačka pucanja kondoma veličine koju svi piloti koriste, je oko 100 litara. Naravno, za ovu korisnu namenu, potrebno je da kondom ne pukne pa računamo da će se puniti do granice od 80 litara. Iz priloženog video zapisa ISIS inženjera aerokosmo nautike, vidimo da oni koriste oko 5 kondoma za bombe veće razorne moći. Prostom računicom možemo izračunati da je ukupna zapremina helijuma 400 litara što može da podigne oko 400 grama tereta. Tu moramo da odbijemo težinu samih kondoma, kućišta za eksploziv, detonatora… Računam da je težina ovog tereta oko 50 grama. Time dolazimo do konačne brojke od 350 grama eksploziva. To je količina eksploziva koja se koristi u dve ručne bombe. Predpostavljam da je količina eksploziva manja jer bi ostatak punjenja trebali da budu metalni objekti koji bi oštećivali oplatu jer sam eksploziv po sebi nema veliku efektivnost.

britlcts

 

Šta se dešava sa balonima koji se ne aktiviraju u vazduhu? Lete po regionu, kako ih vetar nosi. Zavisno od punjenja, baloni mogu da prelete više hiljada kilometara pre nego što puknu i padnu na zemlju. Šta se dešava sa balonima koji će odleteti u Tursku? Grčku? Kipar? Egipat? Izrael? Iran? Irak? Ovo su samo neke od zemalja koje su ugrožene od momentalnih strujanja vazduha. Pratite strujanja vetrova. Očekujem izveštaje o padovima ovih bombi!

Pošto ove bombe mogu da prelete hiljade kilometara, ISIS nije računao na komercijalne letove iznad okolnih zemalja! Ima ih čak i iznad Sirije, povremeno avioni iz Libana prelete Siriju na putu za Istok. Ne želim da razmišljam šta se dešava ako komercijalni avion naleti na ovu bombu!

isis-condom-bomb-370x219

I na kraju verovatnoća udara. Mogućnost naletanja aviona na ove objekte je tolika da bi ISIS-u bilo isplativije da igraju italijanski SUPERENALOTTO, trenutni džekpot je 195000000 eur! (195 miliona za one koje mrzi da broje nule). Verovatnoća pogađanja džekpota je veća od one da avion naleti na kurton bombu (1 u 622,614,630). Sa skoro 200M eur, može da se kupi zavidna količina ručnih protiv avionskih sistema. Cene MANPAD-ova na crnom tržištu su sledeće:

Strela: 45000 USD
SA-7: 5000 – 10000 USD
Igla: 5000 – 10000 USD
SA-18: 60000 USD
Igla-S: 86000 USD
Stinger: 150000 USD
SA-14: 35000 USD

Igrajte LOTO. Nikad se ne zna!

 

Testiranje “nosivosti” kondoma: https://youtu.be/Gy_i6KKgSr8

Video snimak proizvodnje i puštanja:
http://bcove.me/0dvw0y8b

« »

One Comment to “ISIS Kondom bombe”

  • 🙂