Home » Autorski tekstovi » Izmena zakona

Izmena zakona

Izmena zakona

 

U subotu, 30. maja, na snagu su stupile izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju.

U ovom tekstu ćemo se ukratko pozabaviti time šta nam donosi „novi“ zakon.

zakon

Predlog izmena inicirala je prvenstveno industrija, zatim Direktorat, a doprinos je dalo i nadležno Ministarstvo. Naš tim je izvršio delimičnu analizu, uz napomenu da ćemo potpunu analizu dati tek nakon završetka izrade podzakonskih propisa koji se odnose na ovaj zakon.

Prvo, najviši vazduhoplovni pravni akt EU je regulativa 216/2008. To je Zakon o vazdušnom saobraćaju EU. U Srbiju je unet kroz jedan od bezbrojnih pravilnika među kojima je teško plivati. Tačno je i to da se mnogi od tih domaćih pravilnika pozivaju na drugi pravilnik (216/2008 nacionale), što je besmisleno u pravnom svetu imajući u vidu da se pravilnici mogu pozivati na zakon, a ne na drugi pravilnik. Ovu činjenicu pominjemo jer se propisi EU neselektivno implementiraju kroz razne pravilnike, među kojima lutaju i neki koji su neprimenjivi u EU, pa se korisnicima usluga Direktorata postavljaju rebusi koje je nekada teško rešiti.

Smatramo da je optimalno rešenje bilo izrada novog zakona po ugledu na EU regulativu 216/2008 (preuzimanje EU regulative 216/2008 u naš pravni sistem), jer već imamo podzakonske propise koji su u skladu sa njom.

Vratimo se na izmene zakona. Pod pritiskom dela privrede, a uviđajući svu besmislenost prethodne verzije tog istog zakona, došlo je do izvesnih poboljšanja u zakonu.

Kao prvo, u zakon su unete odredbe koje se odnose na bespilotne letilice. To je dobra stvar i posle dužeg veremena očekujemo da se reši pitanje „dronova i utakmica“.

I dalje ćemo morati da podnosimo planove leta u sloju slobodnog letenja. To je loše. “Military legacy”.

Velike izmene pretrpeo je deo zakona koji se odnosi na operacije vazduhoplovima i te izmene smatramo pozitivnim.

Potpunu reviziju pretrpeo je deo koji se odnosi na aerodrome. Od nove izmene očekujemo mnogo, imajući u vidu da je ovaj deo starog zakona bio katastrofalan. Otvorena je i mogućnost lakšeg korišćenja vanaerodromskih terena. Potpuna pravna metamorfoza.

Ukinuto je ograničenje po godinama za pilote u komercijalnim operacijama, izuzev javnog avioprevoza. I ovo je izvanredna vest. Padobranci su na mala vrata proglašeni vazduhoplovnim osobljem, a padobrani nekom vrstom vazduhoplova. To nije sjajna vest jer im se nameću određene obaveze. Ukinuti su skupi lekarski pregledi klase 1 i 2 za padobrance i paraglajderiste, ali ne i za pilote lakih vazduhoplova, mada je bilo obećanja u koja smo tada poverovali da će to biti učinjeno. Kontrolori letenja su prepoznati u novoj verziji zakona.

U delu koji se odnosi na vazduhoplove stekli smo utisak da je Direktorat postao svestan nemogućnosti da bude vrhovni vazduhoplovni autoritet po tom pitanju u Srbiji i sve više se poziva na svoje ograničene kapacitete, odnosno ovlašćenja, prepuštajući ovlašćenja EASI, a nadajući se da bi mogao dobiti deo kolača. Odnosno, da će obavljati određene poslove delegirane od EASE, prvenstveno u domenu sertifikacije novih vazduhoplovnih proizvoda.

Zatim su tu razne odredbe koje se odnose na obezbeđivanje i neke komitete. Nebitno za nas male, apolitične vazduhoplovce.

Bitna izmena je da će pravilnike ubuduće donositi Direktorat, što budi nadu da bi se neki regulatorni problemi mogli rešiti brzo, a ne višedecenijskim obećanjima administracije.

Međutim, ono što je zaista loše jesu kaznene odredbe. Predlagač i donosioc zakona izgleda da nisu svesni u kojoj državi žive i koliki je standard građana u Srbiji. Tako je propisana kazna za fizičko lice od 50.000 do 150.000 dinara. Nije malo, zar ne? Pa ne rade svi u AIRSERBIA kompaniji ili u Etihadu. Dajte malo razumevanja, a ne bahaćenja. Kaznene odredbe su pisane amaterski, član po član zakona, koji iako je izmenjen, škripi na sve strane. Tako je moguće, na primer, da za jedan prekršaj platite 4 kazne. A tek kazne za operatere. Do 2.000.000 dinara.

U novoj verziji zakona postoji niz grešaka različitog karaktera. Uglavnom se radi o regulatornom konfliktu, jer donosioc zakona ne poznaje dobro sve oblasti vazduhoplovstva. Ali nisu strašne. Tek da se malo zbunimo.

Ponajviše nas plaši period usklađivanja novih propisa sa izmenama zakona koji iznosi 1,5 do 2 godine. Setimo se da propisi još uvek nisu usklađeni sa zakonom iz 2010. godine. Ne znamo šta je za očekivati, mada postoje informacije, a moglo se videti i na sajtu Direktorata, da su novi propisi spremni za usvajanje. Videćemo uskoro.

Stava smo da velikom broju članova nije mesto u zakonu, već u podzakonskom propisu. Tako se tu pominje radno vreme osoblja, koje je regulisano drugim zakonom (o radu) ili pravilnikom. Zaista neprimereno mesto za takve stvari.

 

To bi bila kraća analiza novog zakona. Ostaje da vidimo da li Direktorat poseduje dovoljno potencijala da iznese na svojim plećima ove promene i da nam omogući lakši rad. Manju bahatost koja se očitava u despotizmu kaznene politike za sada nećemo dublje komentarisati. Sačekaćemo njenu primenu.

 

Nove izmene možete preuzeti ovde: Zakon

 

 

« »

One Comment to “Izmena zakona”

  • 144 je realna mesecna satnica za kontrolore letenja ako se za usluge KL placa preko Brisela ( CRCO ) .
    Sve preko toga je dobrovoljna radna akcija za dobrobit upravljackih struktura.
    😉