Home » Autorski tekstovi » REZIME

REZIME

REZIME

 

Bliži se kraj leta. Ovaj puta vrućeg i suvog, u meteorološkom smislu. Pogledajmo šta je obeležilo prethodnih par meseci.

Letačke dozvole koje izdaje Direktorat više nisu međunarodno prepoznate, priznate ili kako god. Barem ih države EASA ne priznaju. Budimo precizniji, par članica EASA priznaju srpske dozvole uz ograničena prava na „VFR/day only“ do aprila sledeće godine. Ako imate druge informacije pišite nam. Objavićemo. Ovo je tužna vest koja je potvrđena, za sve letače. Ne znamo šta Direktorat ima da kaže o ovome jer oni mudro ćute. Naš savet je da ne letite vazduhoplove iz EASA registra sa srpskom dozvolom ili barem da proverite da li imate nekakva ograničena prava. Možete pitati Direktorat, pa nam prosledite odgovor. I to ćemo objaviti.

airplaneSledeća, nepotvrđena vest, je da se Direktorat izmešta na novu adresu, u centar grada Beograda. Svečano useljenje će uslediti do početka septembra. Lepo, jel da?

Doneto je i nekoliko novih propisa. Najbitnije je da je Srbija dobila napokon pravila letenja. Štura evropska kopija koja je prilagođena želji za apsolutnom kontrolom državnih organa nad avijacijom, a posebno interesom vojske da i njeni intelektualci dođu do izražaja i pokažu šta znaju po pitanju civila. Zato se, na primer, za svaki let mora podneti plan leta ili grupni plan leta za ATZ. Dobra vest je da je donet propis o vanaerodromskom poletanju i sletanju određenih kategorija letilica. Nije baš kako treba, ali za početak može proći. Tu je još jedan. O paraglajdingu. Po nama je taj propis gubljenje vremena. Vreću na leđa i u brda. Ko će još gubiti vreme na čitanje i kome to treba. A donet je i zakon koji se odnosi na istraživanje udesa. O tome u nekom drugom, manje ozbiljnom tekstu.

Nalog za plovidbenost, izdat od strane Direktorata, a koji se odnosi na TBO za vazduhoplovne klipne motore je još uvek na snazi. To je dobro jer nam govori da privreda ima para (za bacanje). Nikome ne smeta. Odlično.

I na kraju AirSerbia. U toku je konkurs za prijem kabinskog osoblja, a tokom jeseni se očekuje konkurs za prijem letačkog osoblja. Konkurs za prijem letačkog osoblja je, kako saznajemo, u vezi sa proširenjem flote i eventualnim uvođenjem A330 na duge linije (Amerika).

Ovo je bio kratki rezime stanja i onog što se dešavalo prethodnih sedmica.

A mi ćemo se dopisivati češće ovih dana. Odmor je gotov. 🙁

 

Vaš Avijatičar

« »

One Comment to “REZIME”

  • Из перспективе удобних фотеља и редовних плата у Директорату свако размишљање о последицама њиховог делевоња у производњи недела је ИЗЛИШНО!