Home » Novosti » Strahotni udes akro tima u Maleziji

Strahotni udes akro tima u Maleziji

– Indonezijski  Jupiter Aerobatic Team, koji leti na KAI KT-1 turboprop military trainerima, doživeo je zastrašujuću nesreću tokom trenažnog leta pred izložbu vojne opreme Malaysia’s Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition (LIMA). Neverovatno ali sva četiri pilota su uspela da prežive ovaj zastrašujući sudar u vazduhu. malezija1Do nesreće je došlo kada su se dva aviona kretala jedan prema drugom. Po planu, trebalo je da se mimoiđu na minimalnoj separaciji ali zbog greške u proceni, razbili su jedno drugom krilo. Avioni su istog momenta iskusili potpuni gubitak kontrole i zapalili se još u vazduhu. Oba para pilota su se, na sreću, momentalno katapultirala iz gorućih letelica i relativno bez težih povreda spustili na zemlju.

malezija_sudarJupiter Aerobatic Team je osnovan od isključivo instruktora pilota (FI) dok su pojedinci iz ovog tima piloti sa najvećim letačkim iskustvom u Indonezijskom vojnom vazduhoplovstvu. Osnovani su 2008. godine. U ovim avionima se najčešće leti u dvočlanoj posadi kao što je i sada bio slučaj. U ovom slučaju, svi piloti su preživeli udes a zbog dobre organizacije letačkog displeja, niko nije povređen ni na zemlji.

Lima 2015. je jedan od najvećih sajmova vojne opreme u ovom regionu i privlači veliki broj izlagača i demonstracionih timova. Kao jedan od najznačajnijih, treba pomenuti Kineski tim “August 1st” flight demonstration team koji lete na Chengdu J-10s i naravno Singapurski Black Knights koji lete na Lockheed Martin F-16s.

Airman

 

 

« »

Comments are closed.