Home » Autorski tekstovi » Taboo

Taboo

TABOO

Definicija (wikipedia): Taboo je (moralno) zabranjena aktivnost zasnovana na uverenju da je kao takva suviše sveta ili prokleta za običnog pojedinca.
Iz te definicije logično je da je taboo tema diskusija o kojoj se ne govori.
U vazduhoplovstvu Srbije se u poslednje vreme pojavila jedna takva sveprisutna tema o kojoj se ćuti. Ćute svi, vazduhoplovci, portali, CAA… O njoj se šapuće u poverenju, u četiri oka.
Da ne dužimo, radi se o transferu pilotskih dozvola. Više od stotinu komercijalnih i transportnih pilota napustilo je srpski registar i prešlo u irski. Da li se radi o nacionalnoj sramoti ili je u pitanju nešto drugo? Takav vazduhoplovni egzodus je nezapamćen u srpskoj istoriji.
Dakle, srpske dozvole su svojevremeno bile priznate od strane članica JAA (mutual recognition), a mi smo imali običaj da koristimo širi pojam “medjunarodno priznate dozvole”. Nekoliko sadašnjih članica EASA nisu imale tu privilegiju. Bravo za nas.
Onda je EU tokom novembra 2011. donela propis 1178/2011, naširoko poznat kao PART-FCL. Propis je “preveden”, preuzet i objavljen u srpskom zakonodavstvu kao Pravilnik o letačkom osoblju (trenutno važeći).
Pojedini delovi tog propisa bave se prepoznavanjem/priznavanjem dozvola i ovlašćenja (Annex III). Za sve one koji pažljivo čitaju sasvim je jasno da za nas tu nema mesta uprkos činjenici da smo obajvljivanjem istog u domaćem zakonodavstvu sami sebe proglasili članicom EASA. Bravo za njih.
U diskusijama koje su usledile u periodu nakon objavljivanja PART-FCL srpski CAA (Direktorat) je uporno obmanjivao letačku javnost da će srpske dozvole i ovlašćenja biti priznati od strane članica EASA, što je donekle u suprotnosti sa postojećim propisom PART-FCL (Annex III). Stručnoj javnosti je poznat identitet obmanjivača. Pretpostavka je da je takva laž izrečena da bi što manji broj letača otišao iz srpskog registra, a ne kao posledica nestručnosti. Znači, čista zla namera čije će posledice kasnije osetiti letačko osoblje.
Ubrzo je usledilo otrežnjenje. Ne samo da dozvole nisu priznate već je donet i propis PART-TCO. Nema potrebe da se obrazlaže taj propis, može se naći na sajtu EASA, ali valja napomenuti da smo njime ograničeni/izbačeni iz sistema i po pitanju letačkih operacija (čitaj AOC-a). Organizacije za održavanje vazduhoplova koje su sertifikovane od strane srpskog CAA isto tako nemaju prava da održavaju vazduhoplove iz registra država članica EASA. Dno dna. Još jednom – bravo za njih. Slaba srpska konkurencija je ponižena i poražena.
Recidivi prošlosti u našu korist su još neko vreme važili u delu nacionalnih ovlašćenja članica EASA, pa se tako sa srpskom dozvolom moglo leteti u NCO operacijama, u VFR-u. Ta opcija je istekla početkom 2017.
Uviđajući probleme koji mogu proizaći iz tvrdnje da su srpske dozvole priznate (unutar EASA), što je nadležna ministarka nekoliko puta ponosno izjavila u javnosti, srpski CAA je na svoju molbu, u jalovom pokušaju lobiranja, dobio od nekoliko članica EASA pismo kojim se potvrđuje da te države priznaju srpske dozvole. To priznanje, iako protivpravno, bi moglo biti primenjeno samo na teritoriji te države, dok bi na teritoriji bilo koje druge države posada mogla snositi velike posledice. Setimo se samo nedavnog događaja iz Hrvatske, gde je posada završila u pritvoru, pa puštena uz kauciju, zbog navodnog kršenja propisa vezanog za OPS i gde srećom nije bilo pravnog opravdanja za postupak hrvatske vlasti.
U tamnom vilajetu koji nas je zadesio zasijao je tračak svetla. Dakle, irski CAA pronašao je pravni osnov da izvrši transfer dozvole izdate od strane srpskog CAA . Priča je krenula početkom 2016. godine i ubrzo je veliki broj pilota aplicirao za pomenuti transfer. Mnoge EASA članice su se malo trgle propuštajući priliku da zarade koji evro od transfera (cena – sitnica, samo oko 600 evra), a malo i zbog hrabrosti Iraca. Poznavaoci prilika u EU bi možda rekli da Irska ne haje puno za EU i propise koji mogu doneti koristi Ircima.
Počinje drama. Malo svetla neko želi da ugasi. Ko bi mogao biti taj baksuz? Počinju da kruže glasine da predstavnici srpskog CAA (takođe dobro poznati struci) lobiraju da se Irska zaustavi na svom putu transfera srpske nejači. Istovremeno “dobrotvori” puštaju dodatne glasine da je g-din Patrik Ki (EASA) izjavio tokom posete srpskom CAA da će srpske dozvole biti priznate koliko sutra, od februara 2016. godine (a da izgleda apsolutno nije važno što je to u suprotnosti sa propisima EU).
Ne može se sa sigurnošću potvrditi istinitost tračeva u vezi sa postupanjem srpskog CAA, mada nekako u to vreme Irska prestaje da transferuje srpske medicinske sertifikate.
Kruna događanja je odluka srpskog CAA koji od novembra 2017. zahteva da se izvrši validacija dozvola izdatih od strane članice EASA da bi se leteo vazduhoplov iz srpskog registra. Interesantno je da se srpski CAA poziva na ICAO državno pismo, iako je taj zahtev u suprotnosti sa Pravilnikom o letačkom osoblju ili PART-FCL propisom koji se primenjuje u Srbiji. Postupak srpskog CAA se ne uklapa ni u izjave koje je tim povodom dao njihov direktor M.Č. jednom našem portalu. Opet neko tu laže. Uopšte, u izjavama zvaničnika srpskog CAA može da se pronađe previše kontradiktornosti u odnosu na njihovo stvarno postupanje.
Svetlo je ugašeno ali tama nije zavladala, bar dok je nama Irska živa i nezavisna. Kako je to već specifično za sve na Balkanu, eto nas u sumraku (ili svitanju), popularnoj sivoj zoni života. Ne voli nas EASA, a ni ovi “naši” se nisu pretrgli od ljubavi. Samo je jedna konstanta, a to je da štetu trpe srpski vazduhoplovci.
Činjenica je da ova priča nije završena, a do njenog sledećeg poglavlja ostajte mi zdravi i veseli.

« »

2 Comments to “Taboo”

  • Lažu i ruše kao da im je to cilj. Šalju inspekcije da unište konkurenciju jer mnogi iz direktorata imaju lični interes da pojedine letačke firmice rade a pojedine da se uguše. Ogroman broj zaposlenih nema blage veze sa svojim poslom a oni koji pišu “zakone” ih pišu tako što samo bezumno prepišu EU zakone bez ikakovg razumevanja ili bilo kakve korekcije da se prilagode domaćem okruženju. Gušem otimaju, uništavaju! Očajan sam!

  • Mi imamo direktorat za uništavanje vazduhoplovstva. I otimanje para od vazduhoplovstva.