Home » Autorski tekstovi » Vazduhoplovna industrija u RS (Part 1)

Vazduhoplovna industrija u RS (Part 1)

sdpr_cropVazduhoplovna industrija u Srbiji (Part 1)

O vazduhoplovnoj vojnoj industriji:

Velika svita predstavnika srpske vojne industrije otputovala je u Abu Dhabi na međunarodnu izložbu naoružanja i vojne opreme. Predvođeni ministrom odbrane Gašićem, logistički podržani od strane Jugoimport SDPR-a, sa nekoliko gostiju iz Vojske Srbije, četa mala ali odabrana, otišla je da pokuša da proda nešto.

Ovaj blog posvećujem, na moje opšte iznenađenje, podršci ovim hrabrim ljudima, avanturistima dostojnim Harolda Robinsa, za koje verujem da i sami znaju kakve su im šanse tamo daleko da uspeju. Gotovo nikakve. Ali za njih je i jedan na prema milion sasvim dovoljno da se nadaju.

Dosta šale. Zaista hoću da ih podržim jer su ovi ljudi, prvenstveno iz Jugoimporta, uspeli da ostvare grandiozan uspeh prodajom naoružanja i vojne opreme Iraku. Pri tome su obezbedili opstanak fabrike UTVA iz Pančeva.

Šta se tu dešavalo? Dakle, pre gotovo jedne decenije, Jugoimport je ostvario veliki poduhvat kroz preuzimanje, razvoj i proizvodnju već napuštenog projekta aviona LASTA. Vojska je ranije zbog loših karakteristika aviona pri određenim manevrima, kao i zbog ratnih i ekonomskih okolnosti, odustala od tog projekta.

Entuzijasta i veoma uspešan trgovac iz Jugoimporta (vidi sliku, nedavno smenjen sa menadžerske funkcije u SDPR-u) uspeo je da revitalizuje program i da, u momentu kada čak ni maketa nije postojala, podigne ovog Feniksa iz pepela. U toj fazi uspeo je čak i da proda određen kontigent aviona Iraku, prema našim informacijama, za korektnu cenu. Lično on i njegova poslovna veština.

Šta je tu uspeh? Ne toliko finansijska dobit Jugoimporta (države), već činjenica da je taj čovek obezbedio posao za desetine radnika UTVE i finansijske prihode za njihove porodice. Opstanak, ukratko.

Nakon prizvodnje i prodaje prvog kontigenta aviona Iraku, Vojska Srbije naručila je 15 aviona, sa modernom avionikom, za svoje potrebe. U fazi ispitivanja došlo je do udesa jednog aviona pri čemu je jedan od pilota poginuo, dok je drugi teško povređen. Situacija bi bila verovatno drugačija da tadašnji vrh vojnog vazduhoplovstva nije želeo da uštedi na svakom zavrtnju, pa je odustao od izbacivog sedišta. Do sada avion Lasta još uvek nije uveden u srpsko vazduhoplovstvo.

 

Dakle, program „Lasta“ ušao je u fazu stagnacije… (nastaviće se)

« »

Comments are closed.